Udruženje žena „Đurđevdan Žitište“ u Kosjeriću - 25.05.2015. PDF Štampa El. pošta
Napisao admin   
ponedeljak, 25 maj 2015 07:53

Posle niz godina, susreti veterana folklora Srbije „Spomenar 2015“, u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice, ponovo je spojio dva pobratimljena mesta Žitište i Kosjerić

Mala opština Kosjerić je najsevernija opština u Zlatiborskom okrugu, u zapadnom delu Srbije.

Ta daljina nije sprečila udruženje žena „Đurđevdan Žitište“ da se odazove pozivu udruženju penzionera „Treće doba“( u čijem je sastavu i pevačka grupa), pozivu se odazvala i Kulturno prosvetna zajednica Žitište. Sam doček gostiju organizovan je u motelu „Izvor“,  kao i prva pogačijada 16. i 17. Maja 2015 godine.

Goste iz Žitišta, osim udruženja, dočekao je i predsednik SO Kosjerić Milijan Stojanić, sa rečima da mu je veoma drago što je ovo bratimljenje obnovljeno i da će se truditi da nikad ne bude prekinuto.

Na samoj manifestaciji u najlepšim pogačama, napravljenih po starim receptima, učestvovala su udruženja iz Užica, Čajetine, Lazarevca, Potpeći kod Požege,  okolnih mesta  Kosjerića i Žitište.

Za najlepšu, najbolju i najukusuniju pogaču proglašena je pogača iz Žitišta, predsednice Jele Stojanović, a tri članice su dobile nagrade za izkazan trud, tako da su domaćini svima učesnicima pokazali mali znak pažnje i zahvalnosti.

Kulturno prosvetna zajednica Žitište od sveg srca čestita na osvojenom peharu i zahvaljuje se članicama „Đurđevdan Žitište“ na zajedničkom učešću na manifestaciji i propagiranju kulture naše opštine

Poslednje ažurirano četvrtak, 05 januar 2017 18:20
 

KPZ Facebook stranica